odabrani jezik

 • Plaže

  Kraljičina Plaža (ljekovito blato)
  Vurnaža (prirodna, netaknuta plaža)
  Ždrijac (surfing, kiting)
  Zaton (vodeni sportovi, tenis, bazeni, razne igre i zanimacije za djecu i odrasle)
 • Park soli "Nin"

  Osim otkrivanja povijesti u Ninu ćete moći vidjeti tradicionalan i prirodan način proizvodnje morske soli. Na ulazu Solane nalazi se informativni centar, a uz stručno vođenje saznat ćete sve o povijesti i načinu proizvodnje morske soli, kao i o samoj obradi soli. Ujedno ćete saznati više o močvarnim staništima u ninskoj laguni i bogatstvu ptičjeg svijeta koji ih nastanjuje.

Kulturna baština grada Nina

Nin je dosta arheološki istraživan, a po karakteristikama pripada među najbogatija arheološka nalazišta u Hrvatskoj. Ipak, njegova je prošlost još slabo poznata.

 • Crkva Sv. Križa

  Među najvrjednije sačuvane spomenike starohrvatskog crkvenog graditeljstva, jedinstvenog arhitektonskog stila je crkva sv. Križa. Datira iz ranog kršćanstva u Hrvata, iz 9. st. Crkva je jedini sakralni objekt u Ninu koji je ostao netaknut od građenja. Dugačka je 7,80 m, široka 7,60 m, visoka 8,20 m (unutarnje mjere), dok su zidovi debljine 57 cm. Popularno je nazvana "najmanjom katedralom na svijetu"
 • Muzej ninskih starina

 • Crkvena riznica Zlato i srebro grada Nina

  Zbirka crkvene umjetnosti nalazi se u uređenom prostoru prigrađenom župnoj crkvi, nekadašnjoj katedrali. Postoje predmeti iz doba osnutka Ninske biskupije ili još ranije.
 • Grgur Ninski

  Brončani kip biskupa Grgura Ninskog koji se nalazi u Ninu pokraj crkve sv. Anselma jedan je od tri koja postoje u Hrvatskoj. Sva tri spomenika Grguru Ninskom izradio hrvatski kipar Ivan Meštrović. Prvi je kip poklonio gradu Varaždinu, drugi monumentalniji kip gradu Splitu, a treći sličan onome u Varaždinu postavljen je u Ninu 10. rujna 1969. god. Brončani kip slavnog biskupa Grgura dočekuje putnike i "ispunjava" želje onima koji mu dodirnu palac.

Sport / Atrakcija

U blizini Nina se nalazi nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode.
Preporučujemo da posjetite:
Kornate
Paklenicu
Plitvice
Krka

Kulturna događanja

 • Ninska šokolijada

  Šokol je jedinstvena suhomesnata delicija koja se dobiva od mesa svinjske vratine, a proizvodi se samo u ninskom kraju. Sastavni je dio ugostiteljske ponude u našem gradu. Svake se godine u srpnju održava Fešta od šokola - Ninska šokolijada. Izabiru se najbolji šokolari i degustiraju se pripremljeni šokoli.
 • Hodočašće na blagdan Gospe od Zečeva

 • Ninsko kulturno ljeto

  Tijekom čitave sezone u Ninu su organizirane predstave, koncerti i ostala događanja. Ne propustite!